Beppie en kokkie

Recept voor

Kabeljauw en papilotte met groene asperges en olijven

Hebben jullie het nieuwe programma “Foodtruck gezocht” al gezien? Wij hebben intens genoten van de eerste aflevering met Dirk. Dirk is een grote kale man met een imposante baard en een zwaar Twents accent. Dirk heeft een oude truck geïmporteerd uit Amerika (inclusief kogelgaten, “prachtig, das echt”) en droomt over braderieën waar hij zijn poffertjes mag verkopen. En houd je vast: Dirk maakt “loffertjes” – poffertjes in een hartjesvorm. 

Heerlijke televisie. Vanavond schittert Andrea in aflevering 2 met haar wafels. Wie gaat er kijken? 

Ohja en voor iedereen die geen zin heeft in poffertjes of wafels: hier een super gezond receptje voor Kabeljauw en papilotte. Klinkt fancy in het Frans, maar betekent eigenlijk niet veel meer dan garen in folie. Lekker met groene asperges en olijven!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kabeljauwfilets (a 100 gram per stuk)
  • Groene asperges 
  • Cherry tomaatjes 
  • Gele paprika
  • Kappertjes 
  • Zwarte olijven 
  • Citroen 
  • Bakpapier 

Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Kruid de vis aan beide kanten met peper en zout. 

Snijd de kontjes van de groene asperges. Snijd de paprika in dunne repen en halveer de cherrytomaatjes. Snijd plakken van de citroen. 

Pak 2 vellen vetvrij bakpapier. Leg een paar asperges en paprikareepjes in het midden van het bakpapier. Leg de kabeljauwfilets boven op de groenten. Leg de plakjes citroen bovenop de vis. Strooi de tomaatjes, kappertjes en olijven rond de vis en voeg nog wat asperges en paprika toe. 

Vouw vervolgens het bakpapier goed dicht. De vis en groenten garen door de stoom die binnen in het pakketje blijft hangen. Het is daarom belangrijk dat er geen stoom kan ontsnappen. Vouw daarom het pakketje goed dicht. Hoe je dit doet maakt niet veel uit. Vouw bijvoorbeeld de kanten naar elkaar en vouw de randjes dicht door het bakpapier te rollen alsof je een zak chips dicht doet. Je Kan ook de puntjes dichtvouwen door het bakpapier een paar te draaien tussen de vingertoppen. Kom je er echt niet uit? Youtube even op “en papilotte”. 

Gaar de kabeljauw in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 15 minuten. 

Wij aten er geroosterde roseval aardappeltjes bij uit de oven. Maar je kan er ook goed (zilvervlies)rijst bij eten en bijvoorbeeld een kerriesausje.