Beppie en kokkie

Recept voor

Mini Spinazie-Kaastaart

Zo! Hier heb ik vaak mijn bek aan verbrand. Vroeger maakte mijn moeder vaak spinazietaart en dan vochten mijn broers en ik om de beste korstjes. Brandblaren nam je voor lief. 

Inmiddels heb ik de oplossing gevonden: mini spinazietaartjes. Voor iedereen een eigen taartje. Nooit meer vechten om korstjes.

Ingrediënten voor 2 taartjes (12cm)

  • 300 gram bladspinazie
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 bekertje Crème fraîche
  • 3 eieren
  • Kaas
  • Paneermeel
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Bloem

Vet de binnenkant van het bakblik in met een beetje boter en bestrooi deze eventueel met bloem. Bekleed de binnenkant van het bakblik met bladerdeeg. Zorg dat de bodem en de zijkant een klein beetje overlappen en druk stevig aan. Het bladerdeeg mag 1 centimeter uitsteken aan de bovenkant. 

Doe de crème fraîche, eieren, nootmuskaat en zout in een roerkom en klop dit goed door. Voeg de spinazie toe. Voeg ook paneermeel toe tot het geheel vrij stevig is, maar wel glad en vloeiend blijft. 

Vul de taartjes tot de helft met het spinazie mengsel. Bedek dit met een laag kaas. Giet vervolgens hier de rest van het spinazie mengsel op.

Vouw nu de randjes van het bladerdeeg naar binnen. Beleg de bovenkant met reepjes bladerdeeg.

Doe het geheel ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven (200 graden) tot het bladerdeeg goudbruin is. 

Tip: Als je de taart even laat afkoelen wordt de taart steviger. Maar we begrijpen het ook als je niet kan wachten en liever je bek verbrandt.