Beppie en kokkie

Recept voor

Turkse tosti met chilimayo

Ingrediënten voor 2 Turkse tosti’s

  • Een half Turks brood
  • Kruidenroomkaas
  • 4 plakken kaas
  • Sucuk (pittige Turkse worst)
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels chilisaus 

Het Turks brood
Snijd een Turks brood door de midden. Gebruik één helft van het brood. Snijd deze helft in twee stukken zodat je twee kwarten hebt. Snijd vervolgens de twee kwarten met een mes in zodat je het brood kan openvouwen.

Beleg het brood
Smeer een dikke laag kruidenroomkaas op de onderste helft van het Tursk brood. Leg vervolgens een plak kaas op de roomkaas. Snijd plakjes sucuk af en leg dit op de kaas. Snijd een rode ui e een tomaat in dunne plakken en leg een beetje tomaat en ui op de sucuk. Sluit tenslotte af met nog een plak kaas. Doe de bovenkant van het Turks brood op het beleg.

De saus
Simpeler kan niet! Roer mayonaise en chilisaus door elkaar.

Bak de Turkse tosti
Leg de Turske tosti onder een hete paninigrill en grill de tosti tot de kaas is gesmolten. Heb je geen paninigrill? Dan kan je de tosti ook in de oven leggen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de tosti in 5 minuten.

Serveer de Turske tosti
Haal de Turske tosti uit de oven of onder de paninigrill vandaan. Serveer de Turske tosti met de chilimayonaise.